Willem Coenders van Helpen
in
Genealogie van Abel Tamminga.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Rypert Ripperda.
Willem Coenders van Helpen, geb. te Marum [Gr] op maandag 14 apr 1575, overste Luitenant; de eed wordt afgenomoen op vrijdag 14 okt 1633, ovl. (63 jaar oud) te Leer (Dld) op dinsdag 11 jan 1639.
- Vader:
Diederick (Derck, Derk) Coenders van Helpen, zn. van Evert Hendricks Coenders van Helpen en Willemtje (Willemina) Schaffer, geb. te Faan [Gr] op maandag 6 dec 1509, ovl. (74 jaar oud) te Leer (Dld) op maandag 4 jun 1584, relatie (2) met zijn achternicht Anna (Anne) Tamminga. Uit deze relatie 7 kinderen, tr. (resp. ongeveer 50 en ongeveer 30 jaar oud) (1) in 1560.
- Moeder:
Joest Gaykema, geb. circa 1530, ovl. (hoogstens 30 jaar oud) voor 1560.
tr. (resp. ongeveer 30 en hoogstens 34 jaar oud) in 1606
met
Elisabeth Rolterman, dr. van Hillebrand Rolteman en Judith Rengers, geb. na 1572.
Uit dit huwelijk een dochter:
| naam | geb. | plaats | ovl. | plaats | oud | relatie | kinderen |
1 | Anna Coenders | *1600 | | †1676 | Huizinge [Gr] | 76 | 1 | 4 |
Willem Coenders van Helpen
in
Genealogie van Bernard Coenders.
Parenteel van Bernard Coenders.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Willem Coenders van Helpen, ged. in 1629.
- Vader:
Berend Coenders (Bernhard(us)) Van Helpen, zn. van Abel Coenders van Helpen en Teteke (Titia) van Vervou, geb. te Groningen [Gr] in 1601, heer tot Fraem, Huisinghe en Moercappel, heer van Faan, Sartingeehuizen, Menkeweer, enz, president van de Ommelanden, gecommitteerde voor Groningen in de Generaliteitskamer, herhaaldelijk afgevaardigde ter Staten-Generaal, herhaaldelijk naar Frankrijk en is erg Fransgezind, ridder in de Orde van St Michiel voor 1624, gevolmachtigd gezant der Staten aan het Hof van Denemarken in 1639, gevolmachtigd gezant der Staten aan het Hof van Zweden in 1677, ovl. (ongeveer 77 jaar oud) te Kopenhagen, Denemarken in jan 1678, tr. (resp. ongeveer 23 en ongeveer 24 jaar oud) op donderdag 14 nov 1624.
| |
- Moeder:
Anna Coenders Van Helpen, dr. van Willem Coenders van Helpen en Elisabeth Rolterman, geb. in 1600, erfdochter van Fraam, ovl. (ongeveer 76 jaar oud) te Huizinge [Gr] op maandag 5 okt 1676.
Willem Derk Wolda
Willem Derk Wolda.
- Vader:
Hindrik Wolda, zn. van Willem Wolda en Heike Vogt, geb. te Midwolda [Gr] op maandag 7 jul 1873, ovl. (61 jaar oud) te Oostwold [Gr] (te Oostwold, gem. Midwolda) op woensdag 24 apr 1935, begr. te Oostwold, Gem. Midwolda, relatie.
- Moeder:
Aaltje Elzinga, geb. in 1878, ovl. (ongeveer 81 jaar oud) in 1959.
Willem Dirk Wolda
in
Parenteel van Melchior Borchart.
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.
Willem Dirk Wolda, geb. te Oostwold, Gem. Midwolda op vrijdag 30 jun 1905, loodgieter, Ekamp, Gem. Finsterwolde, ovl. (81 jaar oud) te Coevorden [Dr] op zondag 28 jun 1987.
Aantekeningen bij Willem Dirk Wolda.
Op 8 april 1919 verlaat Willem Derk Wolda op 14 jarige leeftijd Oostwold om voor loodgieter te leren bij zijn oom Hendrik Jalvingh in Klazienaveen. Hier ontmoet hij Barteld Menkveld uit Coevorden. Op 10 november 1922 keert hij terug en vervolgens vertrekt hij naar Noordbroek op 3 september 1924 om een tijdje als loodgieter te werken en om daarna voor de gebroeders Van der Weerd, loodgieters, te gaan werken aan de Stationsstraat in Wageningen. Samen met de familie Van den Berg bouwt hij een duplexwoning, 2½ etages hoog, aan de Diedenweg in Wageningen. Door een munt op te gooien slaagt hij er in om de zuidkant van het huis, de zonnige kant, te krijgen. Hij verhuist naar dit huis nadat hij getrouwd is met Gepke Paap en in dit huis wordt Henkie (Hindrik) geboren. Hij speelt een tijdje mandoline in de stad, maar daarna krijgt hij het druk met andere zaken. Hij traint politiehonden en één van hen is Tarzan, een nationale kampioen. Vervolgens verhuurt Willem Derk kamers aan studenten van de landbouwuniversiteit.
Hij heeft eerder geleerd hoe hij waterpompen en dergelijk moet maken van koper. Deze kennis kan hij goed gebruiken bij het maken van allerlei spullen van koper, zoals waterketels, bloempotten, olielampen, een biljardtafel, kruiwagens, etc. Uiteindelijk maakt hij een goed werkend model van een stoommachine die later wordt gestolen tijdens zijn afwezigheid in 1944-1945.
Op 10 mei 1940 vallen de Duitsers het land binnen. Omdat het gezin net voor de belangrijkste Nederlandse defensielinie van de Grebbeberg woont, moet de stad worden geëvacueerd. Met verschillende officierssloepen vertrekt het gezin westwaarts naar Rotterdam, maar die plannen moeten worden gewijzigd nadat de Duitsers het centrum van die stad hebben gebombardeerd. Daarom blijft het gezin op een boerderij in Langerak, niet zo ver van Schoonhoven, in de provincie Zuid-Holland. Als ze naar huis terugkeren nadat de Nederlanders zich hebben overgegeven, zijn het huis en de spullen opvallend goed intact gebleven. Vele huizen in de buurt zijn geplunderd terwijl de eigenaars afwezig zijn, maar het huis van de familie Willem Derk Wolda niet. Of de plunderaars mogelijk vrienden van de familie zijn geweest is nooit boven water gekomen.
Een student die bij ze woont na de Duitse invasie, Johan Koeslag uit Laren (Gelderland), gaat bij het verzet. Hij houdt zich vooral bezig met het laten onderduiken en de repatriëring van piloten van de geallieerden die zijn neergestort. Wolda wordt ook heel actief bij het verzet betrokken. Tot de evacuatie aan het einde van september 1944 zijn er joden ondergedoken in het huis, een ouder paar uit Polen, Max Gross en zijn vrouw Eric Pinto, tabaksboeren uit Amsterdam. Ondanks enkele kritieke momenten en de problemen om voedsel voor hen te krijgen met illegale bonnen overleeft iedereen de oorlog.
In september 1944 vindt operatie Market Garden plaats, de slag om Arnhem. Het gezin ziet de parachutisten naar beneden komen op de Ginkelse Hei, enkele kilometers van hun woning en het wordt erg gevaarlijk. De Britse en de Poolse troepen komen naar de andere kant - de zuidkant - van de Rijn en het gezin Wolda komt direct terecht in de vuurlinie van hun artillerie. Daarom moeten ze opnieuw worden geëvacueerd. Het plan is dat ze allemaal naar Amsterdam en omstreken zullen gaan, maar Willem Derk Wolda weet beter en na een paar weken op een boerderij in Otterlo (de Britten zullen de Rijn nu 'ieder moment' kunnen oversteken, maar het gebeurt niet) klimmen ze op hun fietsen en rijden ze naar Laren naar de familie Koeslag. Omdat de fietsen geen fatsoenlijke banden hebben en ze zwaar bepakt zijn met alles wat ze maar mee kunnen nemen, is de trip erg zwaar. Als ze in Laren arriveren is vader Koeslag door de Duitsers gevangen genomen en zitten de zonen ondergedoken. Daarom besluit Wolda om zo'n tien dagen te blijven om de famlie te helpen met de jongere kinderen van de grote familie Koeslag. Daarna gaan het gezin Wolda naar Coevorden. Het lukt ze niet om daar binnen een dag te komen, maar een vriendelijke boer in Dedemsvaart biedt ze aan om daar de nacht door te brengen. Bijna de hele familie Koeslag emigreert in 1948 naar Ontario, Canada.
De volgende dag worden de Wolda's door een welkomstcomité onthaald in Coevorden. Er zijn mensen die ze tegenhouden en maaltijden en slaapplaatsen aanbieden. Het blijkt dat rond die tijd veel NSB-ers het land ontvluchten. Het welkomstcomité denkt dat ze NSB-ers zijn en aangezien zij zelf ook NSB-ers zijn geweest, willen ze graag helpen. Het gezin Wolda stopt bij de loodgieters- en electricienswinkel van Barteld en Mannie Menkveld die de NSB-ers herkennen en ze meteen aanbieden om bij hen te over nachten. Ze jagen de NSB-ers weg. (Bron: eigen vertaling van de Genealogie van Wim Wolda).
Woldar en Barteld besluiten om na de oorlog te gaan samen werken.
Dan volgt het laatste stuk van de reis. Ze komen aan in Jipsingboertange en zijn dan volledig uitgeput. Er blijkt een trein te rijden vol met arbeiders die aardappels zullen gaan rooien en zij bieden ze een lift aan naar Winschoten. Na acht kilometer komen ze aan bij het huis van de grootouders van Wolda, Geert Paap en Wobgien Smit aan de Kromme Elleboog in Ekamp, gemeente Finsterwolde. Hier brengen ze de hongerwinter door. Het is niet gemakkelijk zonder electriciteit en veel eerste levensbehoeften, maar ze hebben geen moment honger, omdat Wolda goede contacten heeft met de boeren in de buurt.
Op 15 april 1945 worden ze bevrijd door de Canadese troepen maar niet voordat ze beschutting zoeken voor de Duitse artilleriedie vanuit Termunten, bij de kust van de Dollard, de Canadezen onder vuur neemt.
Vader en moeder Wolda gaan terug naar Wageningen zodra ze een vrachtwagen kunnen huren. Hun huis is zwaar beschadigd en de meeste van hun eigendommen zijn gestolen. Dit is voornamelijk gebeurd door vrijwilligers die wel voor de Duitsers willen werken, om zo toegang te krijgen tot al die leegstaande huizen. Vader en moeder Wolda verkopen alles wat nog over is en keren terug met hetgeen ze hebben kunnen redden.
Daarna verhuizen ze naar Coevorden. Wolda en Menkveld worden partners op het gebied van loodgieten en electriciteit. Wolda houdt zich met het loodgietervak bezig. Echter, de samenwerking verloopt niet goed en daarom verdelen ze de zaak in 1948. Wolda neemt het loodgieters gedeelte over. Hij moet hard studeren om alle benodigde diploma's te behalen, maar hij slaagt er in. In Nederland kun je geen loodgieterswinkel, of eigenlijk, geen enkele winkel, openen zonder allerlei papieren en diploma's te hebben.
Wolda doet het erg goed. In 1965, als hij 60 jaar oud is, besluit hij met pensioen te gaan. Iedereen verklaar hem voor gek, omdat hij nog veel meer geld kan gaan verdienen als hij blijft werken tot hij 65 is. Zijn antwoord hierop luidt: "Ik weet niet of ik ooit 65 jaar oud wordt en wil genieten van mijn laatste jaren". Hij geniet er inderdaad van en sterft op zijn 81ste.
- Vader:
Hindrik Wolda, zn. van Willem Wolda en Heike Vogt, geb. te Midwolda [Gr] op maandag 7 jul 1873, ovl. (61 jaar oud) te Oostwold [Gr] (te Oostwold, gem. Midwolda) op woensdag 24 apr 1935, begr. te Oostwold, Gem. Midwolda, relatie.
- Moeder:
Aaltje Elzinga, geb. in 1878, ovl. (ongeveer 81 jaar oud) in 1959.
tr. (resp. 23 en 22 jaar oud) (1) te Finsterwolde [Gr] op donderdag 25 okt 1928
met
Gepkje Paap, dr. van Geert Paap en Wobgien Smit, geb. te Ekamp, Gem. Finsterwolde op woensdag 27 jun 1906, Ekamp, Gem. Finsterwolde, ovl. (88 jaar oud) te Coevorden [Dr] op zondag 7 mei 19951.
3 zonen:
| naam | geb. | plaats | ovl. | plaats | oud | relatie | kinderen |
1 | Hindrik | | | | | | 0 | 0 |
2 | NN | | | | | 0 | 0 | 0 |
3 | NN | | | | | 0 | 0 | 0 |
Willem Ekko Timmer
in
Genealogie van Melchior Borchart.
Parenteel van Melchior Borchart.
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.
Willem Ekko Timmer, geb. te Finsterwolde [Gr] op maandag 29 okt 1849, boerenknecht op vrijdag 18 mei 1877, arbeider op vrijdag 21 mei 1920, ovl. (83 jaar oud) te Beerta [Gr] op vrijdag 2 jun 1933 Willem is overleden aan een hartstilstand en heeft de laatste jaren gewoond bij zijn dochter Antje te Beertsterhoogen.
tr. (beiden 27 jaar oud) te Finsterwolde [Gr]1 op vrijdag 18 mei 18771,1, wonen volgens de overlijdensakte van Vrouwke in het huis nr. A17 op vrijdag 18 mei 1877
met
Harmke de Vries, dr. van Roelf Borgert(s) de Vries en Jantje(n) Jans Kamer, geb. te Oostwold [Gr] op vrijdag 5 apr 1850, dientmeid op vrijdag 18 mei 1877, ovl. (73 jaar oud) te Finsterwolde [Gr]2 op zondag 25 nov 19232 om half twee 's middags (getuigen: Freerk Glazenburg, 52 jaar, arbeider, wonende te Finsterwolde en Jogchem Plat, 32 jaar, machinist, wonende te (..))2. | |
Aantekeningen bij Harmke de Vries.
Harmke de Vries (5 april 1850 - 25 nov. 1923).
Uit dit huwelijk 7 kinderen:
| naam | geb. | plaats | ovl. | plaats | oud | relatie | kinderen |
1 | Roelf | *1879 | Ganzedijk Finsterwolde | †1885 | Ganzedijk Finsterwolde | 6 | 0 | 0 |
2 | Pieter | *1882 | Finsterwolde [Gr] | †1886 | | 3 | 0 | 0 |
3 | Jantje | *1885 | | †1886 | | 1 | 0 | 0 |
4 | Jantje | *1887 | | †1903 | | 16 | 0 | 0 |
5 | Ekko | *1878 | Finsterwolde [Gr] | †1971 | Groningen [Gr] | 93 | 1 | 7 |
6 | Antje | *1890 | Finsterwolde [Gr] | †1980 | Blijham [Gr] | 89 | 1 | 1 |
7 | Roelf | *1897 | Finsterwolde [Gr] | †1944 | Bellingwolde [Gr] | 46 | 1 | 2 |
Willem Ferebrace van Poitiers
Willem Ferebrace van Poitiers.
Willem Frans van Panhuys
in
Genealogie van Lubbert Lewe.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Evert Horencken.
Parenteel van Hendrik Clant.
Parenteel van Hendrina (Hendrikje) Hiddingh.
Parenteel van Johan Horenken.
Parenteel van Johan Rengers.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Reint Alberda.
Parenteel van Rypert Ripperda.
Willem Frans van Panhuys, geb. te Groningen [Gr] in 1845.
tr. (resp. ongeveer 53 en 44 jaar oud) (1) te Leek [Gr] op donderdag 7 apr 1898
met
Ulrica Eleonora Polman Gruijs, dr. van Pompejus Polman Gruijs en Josina Petronella Lewe Van Nijenstein, geb. te Groningen [Gr] op maandag 20 mrt 1854, titel.
relatie (2)
met
Johanna Catharina Anna Polman Gruijs (Gruys), dr. van Pompejus Polman Gruijs en Josina Petronella Lewe Van Nijenstein, geb. te Groningen [Gr] op maandag 23 dec 1850, titel.
Willem Harms Wierenga
Willem Harms Wierenga, begr. te Winschoten [Gr] op zaterdag 15 mrt 1794.
tr. none
met
Enne Jans Hieroniumus.
Uit deze relatie een zoon:
| naam | geb. | plaats | ovl. | plaats | oud | relatie | kinderen |
1 | Harms Willems | *1790 | Termunten [Gr] | | | | 1 | 4 |
Willem Harms Wierenga
in
Genealogie van Godde Hilling.
Parenteel van Godde Hilling.
Willem Harms Wierenga, geb. te Winschoten [Gr] circa 1816, Touwslager2, Overlijdens aangifte op maandag 14 feb 18761, ovl. (ongeveer 60 jaar oud) te Oostwold [Gr] op zondag 13 feb 18761.
- Vader:
Harms Willems Wierenga, zn. van Willem Harms Wierenga en Enne Jans Hieroniumus, geb. te Termunten [Gr] op zondag 18 jul 1790, Touwslager, tr. (resp. 24 en 20 jaar oud) op zondag 25 dec 1814.
- Moeder:
Nantje Jans Hillinga, dr. van Jan Dethmers Hillinga en Trijntje Hindriks Tamminga, geb. te Winschoten [Gr] op maandag 17 mrt 1794. Ook Nantje Jans Hilgenga
Ook Nantje Jans Hillinga, Touwslagersvrouw, Overlijdens aangifte op donderdag 10 dec 18294, ovl. (35 jaar oud) te Beerta [Gr] op woensdag 9 dec 18294.
tr. (resp. ongeveer 27 en ongeveer 31 jaar oud) (1) te Midwolda [Gr] op vrijdag 9 jun 1843
met
Zwaantje Koster, dr. van Jakobs Hindriks Koster en Eija Harms, geb. te Nieuwe Pekela [Gr] circa 1812.
tr. (resp. ongeveer 33 en ongeveer 19 jaar oud) (2) te Midwolda [Gr] op vrijdag 17 aug 1849
met
Heika Everhardus Johanna Bödeker, dr. van Frerik Everhardus Bödeker en Catharina Maria Hesse, geb. te Groningen [Gr] in 1830.
Bronnen:
1. | Genlias, Burgerlijke stand. Aktenummer: 14., S183 |
2. | Genlias, Burgerlijke stand, S57 |
3. | Burgerlijke stand (Genlias): Groninger Archieven, aktenummer 15., S93 |
4. | Genlias, Burgerlijke stand. Aktenummer: 53., S186 |
5. | Genlias, Burgerlijke stand. Aktenummer: 19., S184 |
Willem Hendrik Pieter van Esschoten
Willem Hendrik Pieter van Esschoten, geb. te Utrecht [Ut] op woensdag 17 dec 1919, Opzichter Rijksgebouwendienst.
tr. (beiden 25 jaar oud) te Utrecht [Ut] op donderdag 13 dec 1945
met
Aafien Hilgenga, dr. van Jan Hilgenga en Paulina Kramer, geb. te Leeuwarden [Fr] op woensdag 31 dec 1919, ovl. (81 jaar oud) te Utrecht [Ut] op donderdag 15 feb 2001.
Willem Hendrik van Heerdt Tot Eversberg
Willem Hendrik van Heerdt Tot Eversberg, geb. op donderdag 17 apr 1783, ovl. (81 jaar oud) op maandag 25 apr 1864.
relatie
met
Maria Elisa Gevers Leuven, geb. op zondag 17 mrt 1799, ovl. (65 jaar oud) op woensdag 15 jun 1864.
Uit deze relatie een dochter:
Nn
Nn .
tr.
met
Adalhelm Nn1, geb. circa 6501,1,1, graaf.
Uit dit huwelijk een zoon:
| naam | geb. | plaats | ovl. | plaats | oud | relatie | kinderen |
1 | Nn | *680 | | | | | 1 | 1 |
Willem I (III) van Aquintanie
Willem I (III) van Aquintanie.
tr. (Adela (Gerloc) ongeveer 35 jaar oud) te Rouaan in 935
met
Adela (Gerloc) (Adela, Adele) van Normandië (van Normandie, van Normandiè), dr. van Robert (Rollo) van Normandië (der Noormannen) en Poppa van Bayeux, geb. te Normandiè [Fra] in 900 (917), ovl. (minstens 69 jaar oud) na 969 (14 okt 962 (ma)), tr. (1) met Willem I (III) van Poitiers. Uit dit huwelijk 2 kinderen, tr. (3) met William III van Poitou van Aquitaniè. Uit dit huwelijk 3 kinderen.
Uit dit huwelijk 2 kinderen:
Isengarde Nn
Isengarde Nn1, geb. na 789, ovl. 1,1.
tr.
met
Rutpert II Im Wormsgau1, zn. van Thüringbert Im Ammergau Ook: Im Wormsgau en Nn, geb. circa 7501,1,1, graaf te Oberrhein [Dui] van 785 tot 807, graaf te Wormsgau [Fra] van 785 tot 807,
Heer te Dienheim [Dui] circa 795,
Dienheim is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van het district Mainz-Bingen. Dienheim telt 2.117 inwoners.
Ovl. (Ongeveer 57 jaar oud) op vrijdag 12 jul 8071,1, tr. (1) met Theoderata Nn1. Uit dit huwelijk een zoon.
Willem II Graaf van Rennenberg
Willem II Graaf van Rennenberg, geb. in 1474.
tr. (resp. ongeveer 41 en ongeveer 29 jaar oud) in 1515
met
Cornelia van Culemborch, geb. op zaterdag 14 mrt 1485.
Uit dit huwelijk een dochter:
| naam | geb. | plaats | ovl. | plaats | oud | relatie | kinderen |
1 | Eva | *1515 | | †1579 | | 64 | 1 | 3 |
Willem Jacob Elias Crommelin
Willem Jacob Elias Crommelin, geb. in 1847, ovl. (ongeveer 43 jaar oud) in 1890.
- Vader:
Gulian Cornelis Crommelin, zn. van Claude Crommelin en Catharina Elisabeth Douwes, geb. te Amsterdam [Nh] op maandag 26 jun 1809, ged. te Amsterdam, in de Westerkerk op vrijdag 14 jul 1809. Hij koopt op 19 september 1849 huize De Lathmer, Firmant DCS, ovl. (81 jaar oud) te Wilp [Ge] op dinsdag 10 feb 1891, otr. te Amsterdam [Nh] op donderdag 1 mei 1834, tr. (resp. 24 en ongeveer 25 jaar oud) te Amsterdam [Nh] op woensdag 14 mei 1834.
- Moeder:
Louise Smissaert, geb. in 1809, ovl. (ongeveer 62 jaar oud) in 1871.
Willem Jan Quintus
in
Genealogie van Reint Alberda.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Hendrik Clant.
Parenteel van Johan Rengers.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Reint Alberda.
Parenteel van Rypert Ripperda.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.
Willem Jan Quintus, ged. te Groningen [Gr] op vrijdag 20 mrt 1778, ovl. (ongeveer 60 jaar oud) te Groningen [Gr] op zaterdag 9 feb 1839.
- Vader:
Justus Datho Quintus, zn. van Wilhelmus Quintus en Rebecca Maria Wichers, geb. te Groningen [Gr] aan de Heerestraat op vrijdag 18 sep 1733, ged. te Groningen [Gr] in de Martinikerk op zondag 20 sep 1733, burgemeenster van Groningen en Gedeputeerde, ovl. (84 jaar oud) te Groningen [Gr] op dinsdag 9 dec 1817, tr. (resp. 42 en 30 jaar oud) te Groningen [Gr] op zondag 18 aug 1776.
| |
- Moeder:
Catharina Johanna Alberda van Ekenstein, dr. van Onno Joost Alberda van Ekenstein en Anna Maria Hora, geb. te Groningen [Gr] aan het Martinikerkhof op donderdag 20 jan 1746, ged. te Groningen [Gr] in de Martinikerk op zondag 23 jan 1746, ovl. (84 jaar oud) te Groningen [Gr] op woensdag 18 aug 1830.
| |
tr. (resp. ongeveer 27 en ongeveer 19 jaar oud) op maandag 25 nov 1805
met
Aleida Sibilla Wichers, dr. van Johan Wichers en Roelina Jullens, geb. te Groningen [Gr] aan de Oosterstraat, ged. te Groningen [Gr] in de Martinikerk op zondag 10 sep 1786, ovl. (ongeveer 58 jaar oud) te Helpman [Gr] op zondag 3 aug 1845.
Willem Jurjens Smid
Willem Jurjens Smid.
- Vader:
Jurjen Hindriks Smid, zn. van Hindrik Jurjens en Antje Jans Smit, geb. te Midwolda [Gr] op zaterdag 31 okt 1789, ged. te Midwolda [Gr], ovl. (52 jaar oud) te Midwolda [Gr] op zaterdag 11 dec 1841, tr. (resp. 24 en minstens 23 jaar oud) te Westerlee [Gr] op zaterdag 23 apr 1814.
- Moeder:
Jantje Jans Kuiper, dr. van Jan Roelfs en Willemtje Klaassens, geb. te Winschoten [Gr] voor woensdag 8 sep 1790, ged. te Winschoten [Gr] op zondag 8 aug 1790, Arbeider, ovl. (minstens 85 jaar oud) te Finsterwolde [Gr] op donderdag 16 dec 1875.
Willem Karel Ferdinand Van Rechteren Limpurg
in
Parenteel van Rypert Ripperda.
Willem Karel Ferdinand Van Rechteren Limpurg, geb. te Heerde [Ge] op dinsdag 10 dec 1867, titel, ovl. (50 jaar oud) te Zwolle op zondag 8 dec 1918.
- Vader:
Ferdinand Christiaan Georg Van Rechteren Limpurg, zn. van Willem Reinhart Adolph Karel Van Rechteren Limpurg en Sophia Mariana Adelheid Von Günderrode, geb. te Rechteren [Ov] op dinsdag 28 aug 1832, ovl. (57 jaar oud) te Oosterbeek [Ge] op woensdag 2 okt 1889, tr. (resp. 29 en 25 jaar oud) te Darmstad, Dld. op woensdag 2 okt 1861.
')}