Genealogie van NazatenDeVries en anderen
Faustus Cornelius Sulla
Faustus Cornelius Sulla1, geb. te Griekenland [Gri] in 86 BC1,1,1, militair tribunaal in 63 BC, muntmeester circa 62 BC, aug. vor. in 57 BC, quaestor in 54 BC, medequastor tussen 49 BC en 47 BC, wordt door de soldaten van Caesar gedood in 46 BC, ovl. (ongeveer 40 jaar oud) in 46 BC1,1.

  • Vader:
    Lucius Cornelius Sulla Felix1, zn. van Lucius Coernelius Sulla en Nn, geb. in 138 BC1,1,1, dictator in 82 BC,
    Omvangrijke ambten,
    Quaest. 107, leg. in Gallien 104/03, praet. 97, propraet. (pro consule) 96, praet. urb. 94, Gouverneur v. Cicilia 93, leg. 89, cos. 88, 87 als General Kampf gegen Kg. Mithridates v. Pontos, von Marius zum Volksfeind erklärt 86, Rückkehr nach Rom 82, Diktator auf Lebenszeit 81, cos. II. 80, legt 79 die Diktatur nieder.
    Ovl. (Ongeveer 60 jaar oud) in 78 BC1 overl. 78 v. Chr. op zijn landgoed te Puteoli aan longtuberculose en een huidziekte1, tr. (1) met Lulia 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (2) met Aelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (3) met Cloelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (5) met Valeria Messiala. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (4) Het huwelijk wordt in 81 v. Chr. weer ontbonden, (gesch.).
 

tr.
met

Pompeia (Popmeia) 1, dr. van Gnaeus Pompeius Magnus en Mucia Tertia, geb. circa 75 BC1,1, tr. (2) met Lucius Cornelius Cinna1, zn. van Lucius Cornelius Cinna en Nn. Uit dit huwelijk een dochter.

Uit dit huwelijk 3 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Nn     
Nn     
Nn     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Cornelia Fausta
Cornelia Fausta1, geb. te Griekenland [Gri] in 86 BC1,1,1, 'tweelingzuster van Faustus' Volgens Pauly is zij een van de meest zendeloze vrouwen van die tijd, ovl. (minstens 32 jaar oud) na 54 BC1,1.

  • Vader:
    Lucius Cornelius Sulla Felix2, zn. van Lucius Coernelius Sulla en Nn, geb. in 138 BC2,2,2, dictator in 82 BC,
    Omvangrijke ambten,
    Quaest. 107, leg. in Gallien 104/03, praet. 97, propraet. (pro consule) 96, praet. urb. 94, Gouverneur v. Cicilia 93, leg. 89, cos. 88, 87 als General Kampf gegen Kg. Mithridates v. Pontos, von Marius zum Volksfeind erklärt 86, Rückkehr nach Rom 82, Diktator auf Lebenszeit 81, cos. II. 80, legt 79 die Diktatur nieder.
    Ovl. (Ongeveer 60 jaar oud) in 78 BC2 overl. 78 v. Chr. op zijn landgoed te Puteoli aan longtuberculose en een huidziekte2, tr. (1) met Lulia 2. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (2) met Aelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (3) met Cloelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (5) met Valeria Messiala. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (4) Het huwelijk wordt in 81 v. Chr. weer ontbonden, (gesch.).
 

tr. (1), (gesch. in 55 BC)
met

Gaius Memmius1, geb. in 98 BC1,1,1,
Tribunus plebis in 66 BC,
Tribunus plebis of volkstribuun is een belangrijk ambt in de Romeinse Republiek. Volgens de overlevering werd het ambt van tribunus plebis in 494 v.Chr. ingesteld om de toen rechtenloze plebs tegen de patriciërs te beschermen. (Er wordt nu echter eerder een latere datum van 471 v.Chr. aangenomen.[1]) Er werden oorspronkelijk jaarlijks twee, later tien tribuni gekozen. Zij hadden het recht de belangen van elke plebejer te beschermen tegen de willekeur van om het even welke patricische instantie, en mochten daartoe hun veto uitspreken tegen ieder besluit van volksvergadering en senaat, en tegen iedere ambtelijke maatregel, zelfs van de consuls. Alleen tegen de dictator en de censores hadden zij géén vetorecht. Zij waren gevolmachtigd om vergaderingen van de plebs bijeen te roepen en daarin voorstellen te doen. In de uitoefening van hun ambt genoten zij de status van onschendbaarheid en waren slechts in hun rechten beperkt door de mogelijke interventie van een collega.
Sinds de politieke gelijkstelling van plebejers en patriciërs in 287 v.Chr. werden zij vertegenwoordigers van het gehele volk. Het ambt maakte nu deel uit van de officiële rangorde in de magistratuur en werd vaak gebruikt om sociaal-politieke hervormingen door te drijven, zoals de gebroeders Gracchus deden. Hoewel hun plaats in de hiërarchie van de magistraturen vrij laag was, werden zij toch geleidelijk de machtigste en meest gevreesde magistraten van Rome. Augustus trok de uitgebreide bevoegdheid van het ambt naar zich toe en legitimeerden hiermee zijn gezag.
De titel volkstribuun werd later ook gevoerd door Cola di Rienzi, leider van een Romeinse volksopstand in 1347.
Ref./bronnen: 1. vgl. Roman Civilization: Selected Readings Naphtali Lewis, Meyer Reinhold Contributor Naphtali Lewis, Meyer Reinhold Columbia University Press, 1990 ISBN 0231071310, 9780231071314 1348 blz.
- J. Cels-Saint-Hilaire, L'enjeu des sécessions de la plèbe, in MEFRA 102 (1990), pp. 723-765.
- M. Humbert, Le tribunat de la plèbe et le tribunal du peuple: remarques sur l'histoire de la provocatio ad populum, in MEFRA 100 (1988), pp. 431-503.
- J. Lendering, art. Tribune, Livius.org, 2006.
praetor in 58 BC, propraet. Bithyniae in 57 BC, Romeinse redenaar en dichter,
Verbannen te Athene [Gri] na 52 BC,
Hij is kanidaat voor consul, maar wordt in 53 v.Chr. aangeklaagd in verband met ongeoorloofde praktijken bij de werving van dit ambt.
Ovl. (Ongeveer 51 jaar oud) in 47 BC1,1.


Aantekeningen bij Gaius Memmius.
•.
Gaius Memmius (onterecht Gemellus, "De Tweelingbroer", genoemd) Hij is bevriend met Lucretius en Catullus. Hij overleed in 47 v.Chr.
•.
Zijn privéleven.
Hij was gehuwd met Fausta Cornelia Sulla, de dochter van Lucius Cornelius Sulla. Bij haar kreeg hij één zoon, Gaius Memmius. Later scheidde hij van haar, waarop ze hertrouwde met Titus Annius Milo. Bovendien staat Memmius bekend als een rokkenjager. Zo probeerde hij een relatie aan te knopen met de echtgenote van Gnaius Pompeius. In 60 v.Chr. verleidde hij, als aedilis curulis, de vrouw van Marcus Terentius Varro Lucullus.
•.
Zijn politieke leven.
Reeds in 66, het jaar van zijn volkstribuunschap, verzette hij zit tegen de triomftocht van Lucius Licinius Lucullus - een veteraan van Sulla (!) - na diens veldtocht in Pontus.
Tijdens zijn pretuur in 58 behoorde hij tot de senaatspartij[1]. In die hoedanigheid voerde hij oppositie tegen Publius Clodius en Julius Caesar. Hij diende zelfs ooit een motie in tegen deze laatste, waardoor alle beslissingen van diens consulaat ongedaan gemaakt zouden worden.
In het begin een hevige aanhanger van Pompeius, kwam hij met deze in conflict, waarop hij overliep naar Caesar, dewelke hij eerder had aangevallen. Ook diens steun verloor hij in 54, het jaar van zijn kandidatuur voor het consulschap, toen een scandaleuze transactie aan het licht kwam waarbij hij en zijn medekandidaat betrokken waren [2].
Opeenvolgend veroordeeld voor illegale praktijken bij de verkiezing, trok hij zich terug te Athene, en nadien, naar Mytilene. Daar bleef hij tot 49 v.Chr.
•.
Memmius in de werken van beroemde schrijvers.
- Dat hij in het collectieve geheugen zit, heeft hij vooral te danken aan Lucretius, die zijn De rerum natura aan hem opdroeg, mogelijk met het idee om hem te bekeren tot de doctrines van Epicurus. Uit het werk van Cicero[3] blijkt dat hij een landgoed bezat waarop de ruïnes van Epicurus' huis zich bevonden, en dat hij vastbesloten was juist op deze plek een huis voor zichzelf te laten bouwen.
- De Romeinse dichter Catullus overstelpt hem in zijn Carmina 10 en 28 met scheldwoorden, omdat hij zijn ondergeschikten slecht zou behandelen.
- Ook Cicero uit zich - zoals eerder vermeld in de tekst - zeer negatief over Memmius. In verband met de intrige rond L. Lucullus noemt hij Memmius een Paris, die niet alleen Menelaüs maar ook Agamemnon beledigd heeft[4].
- Volgens Ovidius[5] was hij de auteur van erotische gedichten. Hij bezat een behoorlijk retorisch talent, maar zijn minachting voor de Latijnse letteren en voorkeur voor Griekse modellen, vormde een handicap als advocaat[6].
•.
Bronnen.
- William Maxwell Gunn. "Nicomachus" Dictionary of Greek and Roman Biography and Mythology. William Smith, editor. p 1026-1027. 1867.
•.
Noten/ref:.
1. Cic, Ad Quint. Fr. L 2, 5, 15).
2. Cic, Ad Att. IV 15-18.
3. Cic, Ad Fam. XIII 1.
4. Cic, Ad Att. I 18 §3.
5. Ovid, Trist. II 433.
6. Cic, Brut. 70.
•.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Gaius     

tr. (2)
met

Titus Annius Milo Papianus1, geb. in 96 BC1,1,1, tribunus plebis in 57 BC, praetor voor 54 BC, hij wordt terecht gesteld in 48 BC B.J. Jansen vermeldt dat hij in 52 v.Chr. wordt verbannen, ovl. (ongeveer 48 jaar oud) te Cosa [Spa] Cosa is tegenwoordig een gemeente in de Spaanse provincie Teruel in de regio Aragón met een oppervlakte van 55 km². In 2006 telde Cosa 87 inwoners in 48 BC1,1.


Aantekeningen bij Titus Annius Milo Papianus.
•.
Titus Annius Milo Papianus was een Romeins politicus, bendeleider en agitator uit de 1e eeuw v.Chr. Hij was de zoon van Gaius Papius Celsus, maar werd geädopteerd door zijn moeders vader, Titus Annius Luscus.
Hij was afkomstig uit Lanuvium en oorspronkelijk een militante aanhanger van Pompejus. Als tribunus plebis in 57 v.Chr, zette Milo zich tijdens zijn ambtsjaar vooral in om de terugkeer uit ballingschap van Marcus Tullius Cicero te bespoedigen. Om de senatoren die deze terugkeer een warm hart toedroegen te beschermen tegen de intimidaties van Publius Clodius Pulcher en zijn bende, richtte Milo zijn eigen bende op, die hij selecteerde onder geoefende gladiatoren. Tussen de beide bendes, die elkaar het leven onmogelijk maakten, kwam het herhaaldelijk tot bloedige straatgevechten.
Nog in 57 ondernam Milo tweemaal een poging om zijn rivaal Clodius gerechtelijk te vervolgen. Deze wist zich aan vervolging te onttrekken door zich tot aedilis te laten verkiezen, waarna hij op zijn beurt Milo liet vervolgen. Ook Milo ontsnapte aan vervolging, doordat hij tot praetor voor het jaar 54 v.Chr. werd verkozen. De wanordelijkheden hielden aan en vertroebelden het politieke leven in Rome in ernstige mate. Hij huwde in hetzelfde jaar met Fausta Cornelia Sulla, de dochter van Lucius Cornelius Sulla en weduwe van Gaius Memmius. Ze was echter trouweloos, en Sallustius werd luidruchtig gesteisterd door Milo omwille van een intrige met haar.
Eind 54 bracht Milo grote financiële offers om zijn kiescampagne voor het consulaat van het jaar 52 te bekostigen. Op 18 januari 52 ontmoetten beide benden elkaar aan de Via Appia te Bovillae, waar Clodius door Milo zo zwaar werd verwond dat hij kort nadien aan zijn verwondingen bezweek. Milo verkeerde nu in de onmogelijkheid zijn functie als consul uit te oefenen, waarna Pompejus alleen consul werd, en Milo liet vervolgen wegens doodslag. Cicero verdedigde Milo wel (en publiceerde achteraf zijn pleitrede "Pro Milone"), maar de rechtbank werd zo zwaar "bewaakt" door de bende van Clodius, dat er van een eerlijk proces nauwelijks sprake kon zijn. Milo werd veroordeeld en verbannen naar Massilia, waar hij door de tussenkomst van Cicero toch een voorkeursbehandeling genoot.
In 48 beantwoordde Milo Caelius’ oproep om opnieuw de orde te verstoren in Italië. Tijdens de ongeregeldheden werd hij echter gearresteerd en terechtgesteld in Cosa.
•.
Bronnen, noten en/of referenties:.
- art. Annius Milo, Titus, in OCD³ (1996).
- W. Bodham Donne, art. Milo, T. Annius Pappianus, in W. Smith (ed.), A dictionary of Greek and Roman biography and mythology, II, Londen, 1870, pp. 1085-1086.
•.


Bronnen:
1.Afgeschermd, Wikipedia
2.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Lucius Cornelius Sulla
Lucius Cornelius Sulla.

  • Vader:
    Lucius Cornelius Sulla Felix1, zn. van Lucius Coernelius Sulla en Nn, geb. in 138 BC1,1,1, dictator in 82 BC,
    Omvangrijke ambten,
    Quaest. 107, leg. in Gallien 104/03, praet. 97, propraet. (pro consule) 96, praet. urb. 94, Gouverneur v. Cicilia 93, leg. 89, cos. 88, 87 als General Kampf gegen Kg. Mithridates v. Pontos, von Marius zum Volksfeind erklärt 86, Rückkehr nach Rom 82, Diktator auf Lebenszeit 81, cos. II. 80, legt 79 die Diktatur nieder.
    Ovl. (Ongeveer 60 jaar oud) in 78 BC1 overl. 78 v. Chr. op zijn landgoed te Puteoli aan longtuberculose en een huidziekte1, tr. (1) met Lulia 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (2) met Aelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (3) met Cloelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (5) met Valeria Messiala. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (4) Het huwelijk wordt in 81 v. Chr. weer ontbonden, (gesch.).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Postuma Cornelia Sulla
Postuma Cornelia Sulla.

  • Vader:
    Lucius Cornelius Sulla Felix1, zn. van Lucius Coernelius Sulla en Nn, geb. in 138 BC1,1,1, dictator in 82 BC,
    Omvangrijke ambten,
    Quaest. 107, leg. in Gallien 104/03, praet. 97, propraet. (pro consule) 96, praet. urb. 94, Gouverneur v. Cicilia 93, leg. 89, cos. 88, 87 als General Kampf gegen Kg. Mithridates v. Pontos, von Marius zum Volksfeind erklärt 86, Rückkehr nach Rom 82, Diktator auf Lebenszeit 81, cos. II. 80, legt 79 die Diktatur nieder.
    Ovl. (Ongeveer 60 jaar oud) in 78 BC1 overl. 78 v. Chr. op zijn landgoed te Puteoli aan longtuberculose en een huidziekte1, tr. (1) met Lulia 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (2) met Aelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (3) met Cloelia . Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (4) met Caecilia Metella Dalmatica1. Uit dit huwelijk 3 kinderen., tr. (5).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Lucius Coernelius Sulla
Lucius Coernelius Sulla.

tr.
met

Nn .

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Cornelius Sulla*-138  †-78  60


Nn
Nn .

tr.
met

Lucius Coernelius Sulla.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Cornelius Sulla*-138  †-78  60


Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus
Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus1, geb. circa 164 BC1,1,1, consul in 119 BC, overwint de Dalmatiërs en triomfeert te Rome in 117 BC, censor in 115 BC, pont. max. voor 114 BC, ovl. (ongeveer 66 jaar oud) in 98 BC1,1.


Aantekeningen bij Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus.
Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus was een lid van de Romeinse, invloedrijke familie Caecilii Metelli. Hij werd rond 164 v.Chr. geboren te Rome. In 119 v.Chr. werd hij als consul gekozen, en vanaf 115 v.Chr. tot zijn dood in 98 v.Chr. bekleedde hij de positie van Pontifex Maximus. Zijn enige kind was een dochter, Caecilia Metella Dalmatica.

tr.
met

Nn .

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Caecilia Metella*-120  †-81  39



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn .

tr.
met

Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus1, zn. van Lucius Caecilius Metellus Calvus en Nn, geb. circa 164 BC1,1,1, consul in 119 BC, overwint de Dalmatiërs en triomfeert te Rome in 117 BC, censor in 115 BC, pont. max. voor 114 BC, ovl. (ongeveer 66 jaar oud) in 98 BC1,1.


Aantekeningen bij Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus.
Lucius Caecilius Metellus Dalmaticus was een lid van de Romeinse, invloedrijke familie Caecilii Metelli. Hij werd rond 164 v.Chr. geboren te Rome. In 119 v.Chr. werd hij als consul gekozen, en vanaf 115 v.Chr. tot zijn dood in 98 v.Chr. bekleedde hij de positie van Pontifex Maximus. Zijn enige kind was een dochter, Caecilia Metella Dalmatica.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Caecilia Metella*-120  †-81  39



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Lucius Caecilius Metellus Calvus
Lucius Caecilius Metellus Calvus1, geb. circa 220 BC1,1,1, consul in 142 BC, medeconsul te Gallië [Tur] in 141 BC, medeconsul tussen 140 BC en 139 BC, afgevaardigde in het oosten, ovl. (minstens 81 jaar oud) na 139 BC1,1.

tr.
met

Nn .

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caecilius Metellus*-164  †-98  66



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn .

tr.
met

Lucius Caecilius Metellus Calvus1, zn. van Quintus Caecilius Metellus en Nn, geb. circa 220 BC1,1,1, consul in 142 BC, medeconsul te Gallië [Tur] in 141 BC, medeconsul tussen 140 BC en 139 BC, afgevaardigde in het oosten, ovl. (minstens 81 jaar oud) na 139 BC1,1.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caecilius Metellus*-164  †-98  66



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Quintus Caecilius Metellus
Quintus Caecilius Metellus1, geb. circa 249 BC1,1,1,
Consul in 206 BC,
pontifex ab 216, pleb. Adeil 209, curul. Aedil 208, 207 Reiteroberst, cos. 206, procos. 205, Xvir agr. divid. 201, 186-184 Leiter einer Gesandtschaft auf dem Balkan.
Ovl. (Ongeveer 65 jaar oud) circa 184 BC.

tr.
met

Nn 1.

Uit dit huwelijk 2 zonen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caecilius Metellus*-220  †-139  81
Quintus Caecilius*-220     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn 1.

tr.
met

Quintus Caecilius Metellus1, zn. van Lucius Caecilius Metellus en Nn, geb. circa 249 BC1,1,1,
Consul in 206 BC,
pontifex ab 216, pleb. Adeil 209, curul. Aedil 208, 207 Reiteroberst, cos. 206, procos. 205, Xvir agr. divid. 201, 186-184 Leiter einer Gesandtschaft auf dem Balkan.
Ovl. (Ongeveer 65 jaar oud) circa 184 BC.

Uit dit huwelijk 2 zonen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caecilius Metellus*-220  †-139  81
Quintus Caecilius*-220     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Lucius Caecilius Metellus
Lucius Caecilius Metellus1, geb. circa 294 BC1,1,1,
Consul in 251 BC,
cos. 251, mag. equit. 249, cos. II. 247, pont. max. 243-221, Diktator zur Durchführung der Wahlen 224, rettete 241 das Palladium aus dem brennenden Vestatempel, erblindete aber dabei (?) en
in 247 BC,
Pontifex Maximus na 243 BC,
De Pontifex Maximus (Latijn; Hoogste Priester) was de belangrijkste priester van de Romeinse godsdienst en is nu één van de titels die de Paus voert. Pontifex betekent letterlijk: bruggenbouwer (van het Latijn pons, pontis=weg of brug en fàcere=maken).
Ovl. (Ongeveer 73 jaar oud) in 221 BC.


Aantekeningen bij Lucius Caecilius Metellus.
Lucius Caecilius Metellus behoorde tot één van de rijkste families in de Romeinse Republiek, de tak Metellus in de gens Caecilia. Hoewel deze familie geen patriciërs maar plebejers waren, bekleedden ze vanaf 300 voor Christus bijna elke belangrijke positie binnen de republiek.

tr.
met

Nn 1.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Quintus Caecilius*-249  †-184  65



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn 1.

tr.
met

Lucius Caecilius Metellus1, zn. van Lucius Caelilius Metellus en Nn, geb. circa 294 BC1,1,1,
Consul in 251 BC,
cos. 251, mag. equit. 249, cos. II. 247, pont. max. 243-221, Diktator zur Durchführung der Wahlen 224, rettete 241 das Palladium aus dem brennenden Vestatempel, erblindete aber dabei (?) en
in 247 BC,
Pontifex Maximus na 243 BC,
De Pontifex Maximus (Latijn; Hoogste Priester) was de belangrijkste priester van de Romeinse godsdienst en is nu één van de titels die de Paus voert. Pontifex betekent letterlijk: bruggenbouwer (van het Latijn pons, pontis=weg of brug en fàcere=maken).
Ovl. (Ongeveer 73 jaar oud) in 221 BC.


Aantekeningen bij Lucius Caecilius Metellus.
Lucius Caecilius Metellus behoorde tot één van de rijkste families in de Romeinse Republiek, de tak Metellus in de gens Caecilia. Hoewel deze familie geen patriciërs maar plebejers waren, bekleedden ze vanaf 300 voor Christus bijna elke belangrijke positie binnen de republiek.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Quintus Caecilius*-249  †-184  65



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Lucius Caelilius Metellus
Lucius Caelilius Metellus1, geb. circa 330 BC1,1.

tr.
met

Nn 1, geb. 1,1.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caecilius*-294  †-221  73



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn 1, geb. 1,1.

tr.
met

Lucius Caelilius Metellus1, zn. van Gaius Caecilius Metellus en Nn, geb. circa 330 BC1,1.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caecilius*-294  †-221  73



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Gaius Caecilius Metellus
Gaius Caecilius Metellus1, geb. circa 360 BC1,1.

tr.
met

Nn 1.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caelilius*-330     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn 1.

tr.
met

Gaius Caecilius Metellus1, geb. circa 360 BC1,1.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lucius Caelilius*-330     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Quintus Caecilius Metellus
Quintus Caecilius Metellus1, geb. circa 220 BC1,1.

tr.
met

Nn 1.

Uit dit huwelijk een zoon:1

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Quintus Caecilius Metellus*-188  †-115  73



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Nn
Nn 1.

tr.
met

Quintus Caecilius Metellus1, zn. van Quintus Caecilius Metellus en Nn, geb. circa 220 BC1,1.

Uit dit huwelijk een zoon:1

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Quintus Caecilius Metellus*-188  †-115  73



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
')}