Genealogie van NazatenDeVries en anderen
Nn
Nn .

tr.
met

David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen, tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen, tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen.

 



Aantekeningen bij David .
Koning David.
David was volgens de Hebreeuwse Bijbel de tweede koning van het Koninkrijk Israël.
*.
David volgens de Hebreeuwse Bijbel.
Over Davids leven valt te lezen in de (Hebreeuwse) Bijbelboeken I Samuël[1], II Samuël[2] alsmede I Kronieken[3] en de eerste twee hoofdstukken van I Koningen[4]. Hij was de stamvader van het Judese koningshuis, het huis van David, en regeerde van 1010 v.Chr. tot 970 v.Chr. Hij was de jongste zoon in een groot gezin en werd in zijn jeugd geacht op de schapen te passen - vanwege het verschijnen van roofdieren geen ongevaarlijke baan, die desondanks in weinig aanzien stond. Onverwachts werd hij gekroond tot de opvolger van de toen heersende koning Saul. Het zou echter nog jaren duren voordat hij de troon besteeg.
*.
Zijn eerste beschreven wapenfeit is het legendarisch vellen van de Filistijnse reus Goliath met een steen uit zijn slinger, een wapen waarmee hij tijdens het hoeden van de schapen ruimschoots had kunnen oefenen. Na de slag bij Kadesh en het effect van de Zeevolken was er een machtsvacuüm in het Midden-Oosten ontstaan, dat David met groot politiek doorzicht invulde door een rijk voor Israël te scheppen in een tijd dat de supermachten Egypte en Mesopotamië rustig waren. Hij regeerde 7,5 jaar vanuit Hebron en stichtte toen zijn hoofdstad in Jeruzalem, vlak op de grens der twee staten. Hij veroverde die stad op de Jebusieten en liet de Ark (die door Saul compleet was genegeerd wegens de smaad van het verlies) er naartoe halen, om zijn verblijf daar te bezegelen. Zo bevestigde hij zijn gezag over het aardse en het hemelse Jeruzalem, wat een zwaarwegend politiek statement was.
*.
Zijn succes in het leger en het feit dat David tot zijn opvolger was gekroond leidde echter tot brandende afgunst van koning Saul. Een groot deel van zijn jonge jaren was David op de vlucht geweest voor de eerste koning.
*.
David wilde trouwen met Sauls dochter, Mikal. Als bruidsschat eiste Saul, als wraakneming op zijn vijanden, 100 voorhuiden van Filistijnen. David kwijtte zich zich meer dan uitstekend van zijn opdracht: hij doodde 200 Filistijnen en kwam met hun voorhuiden terug naar de koning; dan geeft Saul hem zijn dochter Michal tot vrouw.
*.
Pas na Sauls dood (waarin David overigens geen aandeel had) kwam David aan de macht, maar alhoewel zijn koningschap stabiliteit en militair succes bracht, kreeg hij het later weer bijzonder moeilijk door het optreden van sommige van zijn (al te ambitieuze) zoons waaronder Absalom. David was een grote liefhebber van vrouwen en hoewel niet expliciet verboden in de Torah word polygamie eerder afgeraden dan gestimuleerd. De reden hiervoor was dat 'veelwijverij' bijna onvermijdelijk tot spanningen, afgunst en intriges tussen de diverse vrouwen en ook tussen hun respectievelijke kinderen lijdt. Dit bleek ook het geval bij de vele zonen van David te zijn die bijna allemaal verschillende moeders hadden:.
*.
- de eerste: Amnon, van Ahinoam, de Jezreëlitische;.
- de tweede: Daniel, van Abigaïl, de weduwe van Nabal;.
- de derde: Absalom, van Máächa, dochter van de koning van Gesur;.
- de vierde: Adonia, van Haggith;.
- de vijfde: Sefatja, van Abithal;.
- de zesde: Jithream, van zijn huisvrouw Egla;.
- daarna volgde:Simea, Sobab, Nathan en Salomo, van Bathseba, weduwe van Uria; en daarna Jibchar, Elisama, Elifelet, Noga, Nefeg, Jafia, Eljada en hun zuster Thamar. Deze allen zijn zonen van David, behalve de kinderen van de bijvrouwen.
*.
Zijn zoon, koning Salomo, bouwde uiteindelijk de Tempel van Jeruzalem, iets wat David dolgraag zelf had willen doen, maar wat hij vanwege zijn bloedige veldslagen van God niet mocht.
*.
Psalmen.
Een groot deel van de Psalmen zou door hem zijn geschreven, waarin hij getuigt van zijn vertrouwen op God. Zeer bekend is bijvoorbeeld Psalm 23 ("De HEER is mijn herder")[5], maar ook bekend zijn onder meer Psalm 103 ("Prijs de HEER, mijn ziel")[6] en Psalm 131 ("HEER, niet trots is mijn hart")[7].
*.
Beoordeling.
In de (Hebreeuwse) Bijbel wordt David over het algemeen gezien als een man die 'wandelde met God', hoewel hij ook ernstige fouten beging. Vooral zijn grote verzameling vrouwen en de manier waarop hij bijvoorbeeld Batseba van haar eigenlijke echtgenoot Uria afhandig maakte (door deze de dood in te sturen) worden sterk veroordeeld, als ook een door hem op touw gezette telling van de bevolking.
Wat in het voordeel van David pleitte, was dat wanneer hij met zijn fouten werd geconfronteerd, hij deze erkende, berouw toonde en God om vergeving vroeg. Dit deed zijn voorganger Saul niet. Daarom toonde God zich ook vergevensgezind en beloofde dat zijn dynastie het koningshuis van de Israeliëten zou blijven (2 Samuël 7:16)[8]. Wel zou het zo zijn dat vanwege zijn zonden "..moord en doodslag in je koningshuis om zich heen grijpen, omdat je mij hebt getrotseerd en de vrouw van Uria tot vrouw hebt genomen" (2 Samuël 12:10)[9], oftewel hij zou het nodige te stellen krijgen binnen zijn familie (staat verderop in de (Hebreeuwse) Bijbel ook zo beschreven).
*.
Historiciteit.
Archeologische bewijzen voor koning David en zijn wereld zijn er nauwelijks; in feite is er over de periode tussen de zestiende en de achtste eeuw v.Chr, ondanks vele opgravingen en onderzoekingen, maar heel weinig gevonden. De bevolking van de landstreek Judea bestond waarschijnlijk slechts uit enkele duizenden nomadische herders. Steden zijn niet gevonden, wel een twintigtal dorpen. Of er in de tijd van David (dat zou dus de tiende eeuw zijn) een staat in Palestina bestond is omstreden; er zijn zelfs geen potscherven uit deze tijd bekend. Wel bestaan er inscripties uit ongeveer 850 v.Chr. (Tel Dan-stele, Mesa-stele) waarop het heersershuis van Israël als 'Huis van David' omschreven wordt - maar ook deze interpretaties worden aangevochten.
*.
Sommige historici nemen aan dat koning David als historische figuur zeker heeft bestaan, maar dat (net als bijvoorbeeld bij Koning Arthur) veel van de verhalen over zijn leven eerder tot de mythen behoren, en niet als harde geschiedschrijving moeten worden beschouwd.
*.
Er zijn in de Bijbel drie versies over de opkomst van David als koning. Volgens sommigen klopt het verhaal van zijn verblijf in Engedi zeker niet: deze nederzetting is pas in de 7e eeuw v.Chr. gesticht.[10] Echter, David hield zich niet op in een nederzetting maar in rotsspleten bij En Gedi(, Hebreeuws ??? ??? - bron van het geitje). Dit "En Gedi" hoeft geen nederzetting te zijn. En Gedi is ook de naam van de oase waarin nederzetting En Gedi ligt. Vandaar ook de naam "Bron van het geitje". Aangezien de bron en oase een stuk ouder zijn dan de latere nederzetting kan het mogelijk zijn dat werd gedoeld op de bron en niet op een toen nog niet bestaande nederzetting.
*.
David in het christendom.
Voor christenen is David belangrijk omdat hij een verre voorvader van Jozef van Nazareth zou zijn, de stiefvader van Jezus. Verschillende profetieën in het Oude Testament voorspelden dat de beloofde Messias een afstammeling van koning David zou zijn. In het Nieuwe Testament in het Evangelie naar Matteüs hoofdstuk 1 wordt de stamboom van koning David naar Jozef uitgewerkt. Maar ook de moeder van Jezus, Maria, zou volgens het geslachtsregister een nakomeling van David zijn (evangelie naar Lucas hoofdstuk 3). Hierdoor draagt Jezus mede de titel "Zoon van David" en krijgt de koninklijke dynastie van David een eeuwigheidsdimensie.
*.
David in de Koran.
In de Koran heet David Dawud. In de islam wordt David als een van de profeten van de islam beschouwd en als boodschapper van de Zaboer. Ook het gevecht tegen de reus Goliath (Djalut) is Soera De Koe 251 terug te vinden. David zou de funderingen voor de Rotskoepel in Jeruzalem hebben gelegd.
*.
Spreekwoordelijk.
"David tegen Goliath" wordt gebruikt wanneer men spreekt van de kleine slimmerd tegenover de domme krachtpatser.
*.
Bron: Magnussen, M. 1978L Graven in Bijbelse Bodem - Archeologie van de landen van de Bijberl, Westland, Schoten. ISBN 9024670209.
*.
Noten:.
1^ I Samuël, Biblija.net.
2^ II Samuël, Biblija.net.
3^ I Kronieken, Biblija.net.
4^ I Koningen, Biblija.net.
5^ Psalm 23, Biblija.net.
6^ Psalm 103, Biblija.net.
7^ Psalm 131, Biblija.net.
8^ II Samuël 7:10-17, Biblija.net.
9^ II Samuël 12:9-15, Biblija.net.
10^ Magnussen, M. 1978: Graven in Bijbelse Bodem - Archeologie van de landen van de Bijbel, Westland, Schoten, p. 122.

Uit dit huwelijk 5 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Japhia     
Njepheg     
Jeimoth     
Asael     
Joab     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Nn
Nn .

tr.
met

David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen, tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen.

 



Aantekeningen bij David .
Koning David.
David was volgens de Hebreeuwse Bijbel de tweede koning van het Koninkrijk Israël.
*.
David volgens de Hebreeuwse Bijbel.
Over Davids leven valt te lezen in de (Hebreeuwse) Bijbelboeken I Samuël[1], II Samuël[2] alsmede I Kronieken[3] en de eerste twee hoofdstukken van I Koningen[4]. Hij was de stamvader van het Judese koningshuis, het huis van David, en regeerde van 1010 v.Chr. tot 970 v.Chr. Hij was de jongste zoon in een groot gezin en werd in zijn jeugd geacht op de schapen te passen - vanwege het verschijnen van roofdieren geen ongevaarlijke baan, die desondanks in weinig aanzien stond. Onverwachts werd hij gekroond tot de opvolger van de toen heersende koning Saul. Het zou echter nog jaren duren voordat hij de troon besteeg.
*.
Zijn eerste beschreven wapenfeit is het legendarisch vellen van de Filistijnse reus Goliath met een steen uit zijn slinger, een wapen waarmee hij tijdens het hoeden van de schapen ruimschoots had kunnen oefenen. Na de slag bij Kadesh en het effect van de Zeevolken was er een machtsvacuüm in het Midden-Oosten ontstaan, dat David met groot politiek doorzicht invulde door een rijk voor Israël te scheppen in een tijd dat de supermachten Egypte en Mesopotamië rustig waren. Hij regeerde 7,5 jaar vanuit Hebron en stichtte toen zijn hoofdstad in Jeruzalem, vlak op de grens der twee staten. Hij veroverde die stad op de Jebusieten en liet de Ark (die door Saul compleet was genegeerd wegens de smaad van het verlies) er naartoe halen, om zijn verblijf daar te bezegelen. Zo bevestigde hij zijn gezag over het aardse en het hemelse Jeruzalem, wat een zwaarwegend politiek statement was.
*.
Zijn succes in het leger en het feit dat David tot zijn opvolger was gekroond leidde echter tot brandende afgunst van koning Saul. Een groot deel van zijn jonge jaren was David op de vlucht geweest voor de eerste koning.
*.
David wilde trouwen met Sauls dochter, Mikal. Als bruidsschat eiste Saul, als wraakneming op zijn vijanden, 100 voorhuiden van Filistijnen. David kwijtte zich zich meer dan uitstekend van zijn opdracht: hij doodde 200 Filistijnen en kwam met hun voorhuiden terug naar de koning; dan geeft Saul hem zijn dochter Michal tot vrouw.
*.
Pas na Sauls dood (waarin David overigens geen aandeel had) kwam David aan de macht, maar alhoewel zijn koningschap stabiliteit en militair succes bracht, kreeg hij het later weer bijzonder moeilijk door het optreden van sommige van zijn (al te ambitieuze) zoons waaronder Absalom. David was een grote liefhebber van vrouwen en hoewel niet expliciet verboden in de Torah word polygamie eerder afgeraden dan gestimuleerd. De reden hiervoor was dat 'veelwijverij' bijna onvermijdelijk tot spanningen, afgunst en intriges tussen de diverse vrouwen en ook tussen hun respectievelijke kinderen lijdt. Dit bleek ook het geval bij de vele zonen van David te zijn die bijna allemaal verschillende moeders hadden:.
*.
- de eerste: Amnon, van Ahinoam, de Jezreëlitische;.
- de tweede: Daniel, van Abigaïl, de weduwe van Nabal;.
- de derde: Absalom, van Máächa, dochter van de koning van Gesur;.
- de vierde: Adonia, van Haggith;.
- de vijfde: Sefatja, van Abithal;.
- de zesde: Jithream, van zijn huisvrouw Egla;.
- daarna volgde:Simea, Sobab, Nathan en Salomo, van Bathseba, weduwe van Uria; en daarna Jibchar, Elisama, Elifelet, Noga, Nefeg, Jafia, Eljada en hun zuster Thamar. Deze allen zijn zonen van David, behalve de kinderen van de bijvrouwen.
*.
Zijn zoon, koning Salomo, bouwde uiteindelijk de Tempel van Jeruzalem, iets wat David dolgraag zelf had willen doen, maar wat hij vanwege zijn bloedige veldslagen van God niet mocht.
*.
Psalmen.
Een groot deel van de Psalmen zou door hem zijn geschreven, waarin hij getuigt van zijn vertrouwen op God. Zeer bekend is bijvoorbeeld Psalm 23 ("De HEER is mijn herder")[5], maar ook bekend zijn onder meer Psalm 103 ("Prijs de HEER, mijn ziel")[6] en Psalm 131 ("HEER, niet trots is mijn hart")[7].
*.
Beoordeling.
In de (Hebreeuwse) Bijbel wordt David over het algemeen gezien als een man die 'wandelde met God', hoewel hij ook ernstige fouten beging. Vooral zijn grote verzameling vrouwen en de manier waarop hij bijvoorbeeld Batseba van haar eigenlijke echtgenoot Uria afhandig maakte (door deze de dood in te sturen) worden sterk veroordeeld, als ook een door hem op touw gezette telling van de bevolking.
Wat in het voordeel van David pleitte, was dat wanneer hij met zijn fouten werd geconfronteerd, hij deze erkende, berouw toonde en God om vergeving vroeg. Dit deed zijn voorganger Saul niet. Daarom toonde God zich ook vergevensgezind en beloofde dat zijn dynastie het koningshuis van de Israeliëten zou blijven (2 Samuël 7:16)[8]. Wel zou het zo zijn dat vanwege zijn zonden "..moord en doodslag in je koningshuis om zich heen grijpen, omdat je mij hebt getrotseerd en de vrouw van Uria tot vrouw hebt genomen" (2 Samuël 12:10)[9], oftewel hij zou het nodige te stellen krijgen binnen zijn familie (staat verderop in de (Hebreeuwse) Bijbel ook zo beschreven).
*.
Historiciteit.
Archeologische bewijzen voor koning David en zijn wereld zijn er nauwelijks; in feite is er over de periode tussen de zestiende en de achtste eeuw v.Chr, ondanks vele opgravingen en onderzoekingen, maar heel weinig gevonden. De bevolking van de landstreek Judea bestond waarschijnlijk slechts uit enkele duizenden nomadische herders. Steden zijn niet gevonden, wel een twintigtal dorpen. Of er in de tijd van David (dat zou dus de tiende eeuw zijn) een staat in Palestina bestond is omstreden; er zijn zelfs geen potscherven uit deze tijd bekend. Wel bestaan er inscripties uit ongeveer 850 v.Chr. (Tel Dan-stele, Mesa-stele) waarop het heersershuis van Israël als 'Huis van David' omschreven wordt - maar ook deze interpretaties worden aangevochten.
*.
Sommige historici nemen aan dat koning David als historische figuur zeker heeft bestaan, maar dat (net als bijvoorbeeld bij Koning Arthur) veel van de verhalen over zijn leven eerder tot de mythen behoren, en niet als harde geschiedschrijving moeten worden beschouwd.
*.
Er zijn in de Bijbel drie versies over de opkomst van David als koning. Volgens sommigen klopt het verhaal van zijn verblijf in Engedi zeker niet: deze nederzetting is pas in de 7e eeuw v.Chr. gesticht.[10] Echter, David hield zich niet op in een nederzetting maar in rotsspleten bij En Gedi(, Hebreeuws ??? ??? - bron van het geitje). Dit "En Gedi" hoeft geen nederzetting te zijn. En Gedi is ook de naam van de oase waarin nederzetting En Gedi ligt. Vandaar ook de naam "Bron van het geitje". Aangezien de bron en oase een stuk ouder zijn dan de latere nederzetting kan het mogelijk zijn dat werd gedoeld op de bron en niet op een toen nog niet bestaande nederzetting.
*.
David in het christendom.
Voor christenen is David belangrijk omdat hij een verre voorvader van Jozef van Nazareth zou zijn, de stiefvader van Jezus. Verschillende profetieën in het Oude Testament voorspelden dat de beloofde Messias een afstammeling van koning David zou zijn. In het Nieuwe Testament in het Evangelie naar Matteüs hoofdstuk 1 wordt de stamboom van koning David naar Jozef uitgewerkt. Maar ook de moeder van Jezus, Maria, zou volgens het geslachtsregister een nakomeling van David zijn (evangelie naar Lucas hoofdstuk 3). Hierdoor draagt Jezus mede de titel "Zoon van David" en krijgt de koninklijke dynastie van David een eeuwigheidsdimensie.
*.
David in de Koran.
In de Koran heet David Dawud. In de islam wordt David als een van de profeten van de islam beschouwd en als boodschapper van de Zaboer. Ook het gevecht tegen de reus Goliath (Djalut) is Soera De Koe 251 terug te vinden. David zou de funderingen voor de Rotskoepel in Jeruzalem hebben gelegd.
*.
Spreekwoordelijk.
"David tegen Goliath" wordt gebruikt wanneer men spreekt van de kleine slimmerd tegenover de domme krachtpatser.
*.
Bron: Magnussen, M. 1978L Graven in Bijbelse Bodem - Archeologie van de landen van de Bijberl, Westland, Schoten. ISBN 9024670209.
*.
Noten:.
1^ I Samuël, Biblija.net.
2^ II Samuël, Biblija.net.
3^ I Kronieken, Biblija.net.
4^ I Koningen, Biblija.net.
5^ Psalm 23, Biblija.net.
6^ Psalm 103, Biblija.net.
7^ Psalm 131, Biblija.net.
8^ II Samuël 7:10-17, Biblija.net.
9^ II Samuël 12:9-15, Biblija.net.
10^ Magnussen, M. 1978: Graven in Bijbelse Bodem - Archeologie van de landen van de Bijbel, Westland, Schoten, p. 122.

Uit dit huwelijk 5 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Japhia     
Nepheq     
Jerimoth     
Asael     
Joab     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Amnon
Amnon 1, ovl. Hij wordt door zijn broer Absalom vermoord.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (2).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Chileab
Chileab 1, jong overleden.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (3).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel

Absalom
 
Absalom 1,2, geb. te Hebron [Isr] in 1003 BC1,1,1, verzet zich tegen zijn vader en komt bij de opstand tegen hem om het leven, kroonprins, ovl. (minstens 23 jaar oud) tussen 980 BC en 975 BC1,1.



Aantekeningen bij Absalom .
Absalom of Avshalom (Vader van de vrede) is in de Hebreeuwse Bijbel de derde zoon van David, koning van Israël. Hij wordt geacht de knapste man in het koninkrijk te zijn.
Hij is eerst een poos verbannen door zijn vader Koning David, omdat hij z'n broer Amnon vermoord heeft (omdat die hun (half)zus Tamar heeft verkracht en vermoord).
Later mag hij terug komen naar Jeruzalem. Uiteindelijk leidt hij een opstand tegen zijn vader. Hij sterft doordat hij met z'n haren in een boom (een Terebint) blijft hangen en daar wordt gedood door de legeraanvoerder van David, Joab.

  • Vader:
    David 1,3, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,3,3,1,3, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,3 in 965 BC1,1,3, begr. te Jerusalem [Isr]3,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter, tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon, tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen, tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen, tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen, tr. (4).
 

tr.
met

Nn 1.

Uit dit huwelijk een dochter:1

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Tamar*-985     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Afgeschermd, Wikipedia
3.Bijbel, Bijbel

Dossier:


Tamar
Tamar 1,2, geb. circa 985 BC, wordt door haar halfbroer Amnon misbruikt, daarna trouwt ze met een buitenlandse prins.

  • Vader:
    Absalom 1,2, zn. van David en Maascha van Gessur, geb. te Hebron [Isr] in 1003 BC1,1,1, verzet zich tegen zijn vader en komt bij de opstand tegen hem om het leven, kroonprins, ovl. (minstens 23 jaar oud) tussen 980 BC en 975 BC1,1, tr.
 

tr.
met

Uriel 1, geb. 1, Gibea [Isr].

Uit dit huwelijk een dochter:1

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Michaja*-965  †-910  55



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Afgeschermd, Wikipedia


Adonija
Adonija 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (5).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Chephatia
Chephatia .

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (6).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Yitream
Yitream 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (7).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Ibhar
Ibhar 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (8).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Elishame
Elishame 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (8).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Elpalet
Elpalet 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (8).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Eliadah
Eliadah 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (8).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Abishai
Abishai 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (8).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Nogah
Nogah 1.

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (8).
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Japhia
Japhia .

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen.
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Njepheg
Njepheg .

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen.
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Jeimoth
Jeimoth .

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen.
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Asael
Asael .

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen.
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel


Joab
Joab .

  • Vader:
    David 1,2, zn. van Isai Ben Obed en Abala, geb. in 1035 BC1,1,2,2,1,2, koning te Juda [Isr] in 1004 BC, koning te Israël [Isr] in 998 BC, ovl. (ongeveer 70 jaar oud) te Jerusalem [Isr]1,2 in 965 BC1,1,2, begr. te Jerusalem [Isr]2,1, tr. (1) met Michael 1. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met Ahinoam 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (3) met Abigail 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (4) met Maascha van Gessur1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (5) met Haggith 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (6) met Abital 1. Uit dit huwelijk een dochter., tr. (7) met Eglah 1. Uit dit huwelijk een zoon., tr. (8) met Nn 1. Uit dit huwelijk 6 zonen., tr. (9) met Batseba . Uit dit huwelijk 5 kinderen., tr. (10) met Nn . Uit dit huwelijk 5 kinderen.
 



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Bijbel, Bijbel
')}