Contactgegevens

Webmaster Harm Hillinga.Alle informatie met betrekking tot deze site kan worden opgevraagd bij de webmaster via het algemene e-mail adres. Foto's, verhalen, documenten en meer kun je opsturen naar hezelfde adres. Door het opsturen van foto's, verhalen en documenten ga je ermee akkoord dat deze op de site vrij ter publicatie geplaatst mogen worden. Foto's en afbeeldingen moeten een minimale resolutie hebben van 600dpi, hoger is nog beter.

Doelstelling

* Deze site heeft tot doel gehad de nazaten van Roelf de Vries en Geertje Nanninga dichter bij elkaar te brengen en om de (klein)kinderen, achterkleinkinderen en aangetrouwden van de in leven zijnde neven en nichten, alsmede alle andere familieleden en belangstellenden te informeren over alles met met de huidige én de vroegere familie (genealogie) te maken heeft, om zo de historie levend te houden en de familieband te versterken.
* In de tweede plaats (maar zeker niet de laatste) wordt op site steeds meer ruime aandacht besteed aan de geschiedenis van Groningen, Stad en Lande, alsmede aan de genealogie van bekende en minder bekende Groningers.

Beveiliging (certificaat)

De website is beveiligd met een certificaat uitgegeven door Let's Encrypt Authority X3. Naast een websiteadres zie je een hangslotknop, datg betekent dit het volgende: Wat je verzendt naar en ontvangt van de website wordt versleuteld, zodat het lastig is voor iemand anders om toegang te krijgen tot deze informatie. De website is geverifieerd, wat betekent dat NazatenDeVries.nl een certificaat heeft waaruit blijkt dat dit de website bezit. Klik op de hangslotknop om te zien wie de eigenaar van de site is en wie deze heeft geverifieerd. Een grijs hangslot betekent dat de website is versleuteld en geverifieerd, terwijl een groen hangslot betekent dat de website waarschijnlijk authentiek is volgens Microsoft Edge. Dat komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een EV-certificaat (Extended Validation of Uitgebreide validatie), waarvoor een strengere verificatieprocedure van de identiteit is vereist.

Verantwoording

* Aan teksten en het plaatsten van foto's is de uiterste zorg besteed. Desondanks kunnen er best fouten voorkomen. Opmerkingen en correcties worden derhalve t.a.t. op prijs gesteld. Bronnen, literatuur en foto's worden indien mogelijk altijd met bronvermelding geplaatst, waarbij als uitgangspunt geldt dat deze rechtenvrij zijn, de rechten zijn verkregen, of toestemming is gegeven.
* Mocht je bij het lezen van een artikel of bij het zien van een foto, of bij het lezen van een tekst, van mening zijn dat bij de plaatsing ervan niet correct is gehandeld, neem dan contact op met de webmaster, zodat de fout kan worden gecorrigeerd.
* Indien foto's of artikelen zijn opgenomen die 70 jaar of later zijn gepubliceerd, vallen deze onder 'Public Domain'.
* Wikepedia: Wikimedia Commons is a media file repository making available public domain and freely-licensed educational media content (images, sound and video clips) to everyone, in their own language. It acts as a common repository for the various projects of the Wikimedia Foundation, but you do not need to belong to one of those projects to use media hosted here. The repository is created and maintained not by paid archivists, but by volunteers. The scope of Commons is set out on the project scope pages
.

Design

Voor het ontwerp van NdV wordt gewerkt met Adobe Dreamweaver CC 2017, waarbij gebruik wordt gemaakt van HTML, Javascripts, PhP en CSS. Het fotoalbum wordt onder licentie gemaakt met jAlbum V.19.3. Daarbij worden verschillende skins gebruikt.
De statistieken worden niet meer bijgehouden met Motigo, i.vm. het meelopen van reclameboodschappen bij het openen van de site en (mogelijke) kosten die hieraan zijn verbonden.

Archivering

Ik ben bijzonder verheugd met het feit dat de Groninger Archieven hebben besloten www.nazatendevries.nl te archiveren. Dit gebeurt een aantal keren per jaar. Hierdoor blijven de artikelen en genealogie voor het nageslacht bewaard.

Apparatuur

De site draait sinds medio mei 2015 niet meer zelfstandig vanaf een eigen webserver die via een abonnement van KPN op het World Wide Web is aangesloten, maar wordt (betaald) gehost bij Hostnet.com, waardoor de site dag en nacht bereikbaar is.

Sponsoring

Het 'in de lucht' houden van de website is een kostbare zaak geworden. Door de omvang van de site kunnen we nauwelijks meer spreken van een hobby. Derhalve wordt sponsoring zeer op prijs gesteld. Wil je bijdragen om deze website te kunnen blijven bekostigen? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.

Overig

De site is oorsponkelijk geplaatst als 'www.nazatendevries.nl.ae' (2008). Het is gebleken dat het laden van de site soms erg traag kan verlopen. Daarom is later (28-05-2014) gekozen voor een officiële domeinnaam: www.nazatendevries.nl.
Webmaster Harm Hillinga is ook te vinden op Facebook.
Nieuwe artikelen worden doorgaans op Facebook aangekondigd.

HomePage

Contact informatie:

Webmaster:
Harm Hillinga

E-mail Webmaster